blog

Voordelen van een kantoorruimte

Wanneer je als ondernemer een eigen bedrijf start, is het vrij voor de hand liggend dat je begint vanuit huis. De eettafel, een slaapkamer of een andere ruimte worden omgetoverd tot een werkplek. Daar kunnen echter wel de nodige ergernissen bij komen kijken. Een kantoorruimte huren kan hiervoor dan een oplossing bieden!

Privé/werk balans
Thuiswerken is voor veel ondernemers, maar ook voor veel werknemers een standaard onderdeel geworden van hun werkweek. Dit scheelt natuurlijk reistijd en de huishoudelijke taken kunnen snel tussendoor uitgevoerd worden, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Door in een gehuurde kantoorruimte te werken, zal je minder snel afgeleid worden door privé zaken, waardoor je productiever kan werken. Is de werkdag klaar? Dan kan de deur dichtgetrokken worden en alle spullen kunnen blijven liggen.

Werkgevoel
Door thuis te werken, kan je sneller het gevoel ervaren dat je niet lekker in het werk komt of dat je sneller geneigd bent op een later tijdstip te beginnen met werken. Wanneer je een kantoorruimte hebt gehuurd, zal de werkmodus aangaan, zodra je de ruimte inloopt. Ook kan deze plek je motiveren en inspireren, wat je weer uit zult stralen naar de klanten toe.

Professionele uitstraling
Is het voor jouw bedrijf handig om klanten te ontmoeten? Dan kan een kantoorruimte een goede keuze zijn! Op deze manier hoef je geen klanten in je eigen huis te ontvangen. De kantoorruimte zal professionaliteit uitstralen, wat eventueel kan meewerken tijdens een sales gesprek. Daarnaast kan een kantoorruimte een neutrale, maar inspirerende plek zijn om met klanten, leveranciers of werknemers te overleggen.

Faciliteiten
Vaak bevindt een kantoorruimte zich in een bedrijfspand met meerdere ruimtes. Wanneer je door de gangen loopt om koffie of thee te halen bij de koffie corner, zul je dan ook snel andere ondernemers ontmoeten die ook gevestigd zitten in het pand. Wie weet wat jullie voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst! Naast de koffie corners kan je vaak ook gebruik maken van de receptie en de bijbehorende diensten, de lunchfaciliteiten, vergaderruimtes en eventueel georganiseerde borrels. Dit biedt veel mogelijkheden om in contact te komen met de andere huurders.

Groeimogelijkheden
Wellicht levert het netwerken nieuwe klanten op en kan het bedrijf gaan groeien! Wel zo fijn om dan een ruimte te hebben waar eventuele werknemers of stagiaires samen met jou kunnen werken aan het groeiende aantal activiteiten binnen het bedrijf. Een bedrijfspand waarbij het ook mogelijk is om te groeien in omvang van de kantoorruimte zou dan een extra pluspunt kunnen zijn bij de overweging van verschillende panden.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor het huren van een kantoorruimte bij Facility Point Arnhem? Neem dan gerust contact met ons op!

Leave a Reply

Your email address will not be published.