Interviews

Over Rood; De vrijwilligersorganisatie voor ondernemers in nood.

Gijs is een ondernemer in hart en nieren. Na zelf al 7 ondernemingen te hebben gehad vond hij het tijd voor wat anders. Wat altijd nog op zijn bucketlist stond was het doen van vrijwilligerswerk. In eerste instantie was de planning om naar Lesbos in Griekenland te gaan om daar vluchtelingen op te vangen. Helaas ontstond er in dat opvangkamp een opstand en de hele Covid-19 situatie maakte het er ook niet makkelijker op. Gelukkig vond Gijs Over Rood en helpt hij nu ondernemers die in zwaar weer verkeren door onder andere corona.

Maar wat doet Over Rood? Over Rood is een professionele vrijwilligersorganisatie die ondernemers op alle vlakken ondersteuning bied (meestal wel met een financiële oorsprong). Dit doen ze door in helikopterview in kaart te brengen waar de problemen bij ondernemers liggen en ze daarin te bij te staan.

Daarnaast helpen ze ook beginnende ondernemers door evenementen of samenkomsten te organiseren waar ondernemers kennis en tips met elkaar kunnen uitwisselen. Helaas is dat momenteel ondergesneeuwd door de drukte die is ontstaan door ondernemers die in noodweer terecht zijn gekomen door Covid-19. Toch is dit een onderdeel dat ze in de toekomst graag weer willen oppakken zodra de capaciteit er weer voor is.

Maar dat is niet het enige wat Over Rood doet. Naast financiële ondersteuning, helpt Over Rood ook bij administratie van ondernemers. Zo zijn er afspraken gemaakt me E-boekhouden zodat ondernemers die het zwaar hebben voor een lagere prijs hier gebruik van kunnen maken en is er een backoffice team op kantoor aanwezig om de ondernemers hierbij te helpen.

Wat het werk zo leuk maakt? Volgens Gijs is dat het feit dat je een onderscheidende rol kan zijn en het verschil kan maken in het oplossen van problemen van ondernemers en hem/haar weer in eigen kracht te krijgen. Vaak zijn het hele creatieve harde werkers die nou eenmaal niet het geld en middelenden hebben om bepaalde facetten zoals boekhouding of bedrijfsadvies uit te besteden.

Het is natuurlijk nooit leuk om met complexe problemen of problematische schulden bezig te zijn, maar het geeft veel voldoening om ondernemers te kunnen helpen!

Zoals eerder vermeld, heeft Gijs al verschillende ondernemingen gehad. Zijn laatste zaak was een Expert elektronicawinkel. Maar Gijs heeft ook ondernemingen gehad in de horeca en een reclamebureau. Wat het mooie is van de brede en diverse ervaring van Gijs is dat hij ondernemers op heel veel vlakken bij kan staan en hij. Door zijn kennis en kunde het verschil kan maken om weer perspectief te bieden aan een ondernemer in nood.

Waarom Over Rood voor Facility Point Arnhem heeft gekozen? Oorspronkelijk zat Over Rood op een antikraaklocatie, maar toen Gijs werd aangewezen als locatiemanager bleek dat niet de geschikte locatie. Nadat Gijs verschillende businesscenters had aangeschreven, kwam hij in contact met Jeroen en Facility Point Arnhem. De klik was er meteen tussen de twee! Dit komt mede door de gedeelde instelling van het helpen van ondernemers. Daarna was de keuze niet heel moeilijk meer en werd Facility Point Arnhem de geschikte locatie voor Over Rood.

Benieuwd naar wat Over Rood nog meer doet? Neem dan een kijkje op de website: https://www.overrood.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.