Interviews

Hoger in de zoekresultaten van Google komen?

Aan het woord is Maikel Huurneman. Maikel is sinds april 2021 werkzaam als business consultant bij Adbull BV. Het bedrijf is gespecialiseerd in SEO & Linkbuilding om bedrijven te helpen hoger in de organische zoekresultaten van Google te komen. Zo helpen de marketeers van Adbull gerenommeerde winkelketens als Manfield, Sacha en Sissy-Boy met hun online marketing, maar ook webshops als 123inkt.nl en platform Beslist.nl. Daarnaast bestaat een groot deel van de klanten uit MKB, van de lokale tegelhandel tot aan regionale accountants. Ook voor Facility Point Arnhem voert Adbull diverse marketing werkzaamheden uit en zorgen zij ervoor dat Facility Point Arnhem goed vindbaar is in de zoekmachines.

Ongeveer 18 jaar geleden begon Maikel als webdesigner. Eerst als bijbaan naast zijn studie Bouwtechnisch Ontwerper aan de Technische Universiteit Eindhoven, vervolgens is dit doorgegroeid naar een eigen webdesignbureau. Daarna heeft hij nog diverse online projecten en webshops ontwikkelt en geëxploiteerd. Een echte ondernemer in hart en nieren! Inmiddels is Maikel al 18 jaar actief in de wereld van webdesign en online marketing, waarin hij vele veranderingen heeft meegemaakt. Zo is hij zich de laatste 8 jaar steeds meer bezig gaan houden met online marketing. Anno 2022 is de kracht van online marketing namelijk niet meer weg te denken. Twee jaar geleden werd Maikel benaderd door een goede kennis die ambities had voor Adbull. Dit was een mooie kans voor Maikel om zijn expertise bij een nieuwe werkgever toe te passen.

Het hoofdkantoor van Adbull is gevestigd in Haaksbergen. Tijdens de Covid-19 pandemie werkte Maikel en zijn collega’s veel vanuit huis. Ondanks dat Maikel het fijn vond om veel bij zijn gezin te kunnen zijn en zijn dochter te kunnen helpen met haar huiswerk, werkte het niet altijd efficiënt. Dit zal waarschijnlijk voor veel thuiswerkende ouders herkenbaar zijn.

Toevallig kwam Maikel destijds in contact met Jeroen Tolmeijer over het verbeteren van de organische vindbaarheid van Facility Point Arnhem. Tijdens een eerste gesprek kwamen ook de flexibele werkplekken aan bod en dit bleek ook een interessante optie voor Maikel zelf te zijn. Thuiswerken aan de keukentafel bleek toch soms een uitdaging te zijn en 2 uur rijden zonde van de tijd. Dit was dé ideale oplossing, gezien de rustige omgeving en de ligging dichtbij huis (Westervoort). Na ruim een halfjaar gewerkt te hebben op een flexplek, bleek het thuiswerken mede door de pandemie een structurele vorm te krijgen. Daarbij zal remote werken in de toekomst steeds meer de norm worden. Sinds begin 2022 heeft Adbull daarom gekozen om ook een vast kantoor binnen Facility Point Arnhem te huren. Dit bevalt Maikel uitstekend en zorgt ervoor dat hij efficiënter kan werken en meer tijd overhoudt.

Tips voor startende ondernemers

Doordat Maikel beschikt over jarenlange ervaring als ondernemer en online marketeer, heeft hij de volgende tips voor startende ondernemers:

  • Wacht niet op het juiste moment, want het juiste moment is altijd ‘nu’;
  • Denk groot, denk ‘out of the box’, want alleen dan kom je tot creatieve ideeën;
  • Kom in actie, actie wint het altijd van het beste idee of plan (wat meestal nooit uitgevoerd wordt);
  • Leestip voor starters: de boeken en video’s van Grant Cardone.

Wil je meer weten over Adbull B.V. of wil je eens met Maikel sparren over jouw online marketing? Kijk op www.adbull.nl of neem contact op via maikel@adbull.nl. Je mag ook altijd binnenlopen, Adbull B.V. is te vinden op de eerste verdieping, kantoor 1.17.

Leave a Reply

Your email address will not be published.