Interviews

Duurzame samenwerking tussen ABL Nederland en Facility Point Arnhem

Aan het woord is Jacques Hoskam, salesmanager van ABL Nederland. Hij is in november 2020 begonnen bij ABL Nederland. Daarvoor was hij 20 jaar werkzaam bij Honeywell.

ABL is een Duits familiebedrijf uit Lauf dat sinds 1923 op de markt is. De firma is vijf jaar geleden begonnen met het produceren van elektrische laadpalen en Wallboxen. Jacques vertelt over zijn zoektocht naar een geschikt business center voor ABL Nederland. Tijdens zijn rondleiding bij Facility Point Arnhem ervaarde hij de fijne sfeer in het gebouw. Zijn keuze was snel gemaakt en hij was klaar om de groeistrategie van ABL voort te zetten in Nederland.

Vanuit het pand van Facility Point Arnhem zal het Nederlandse verkoopteam van ABL het hele land voorzien van producten in de vertrouwde ABL-kwaliteit. Eenmaal gevestigd, ging het team zich focussen om ABL op de Nederlandse markt te zetten en hun eigen identiteit te creëren. We zijn hard bezig om in Nederland voeten aan de grond te krijgen. Verder vertelt Jacques: “Sales is één, maar de after sales is nog veel belangrijker en al helemaal in de wereld van laadpalen.” Het is belangrijk dat ABL weer een eigen gezicht creëert. Met alles in eigen beheer, heeft het team ambities om net zoals in Duitsland en Noorwegen marktleider te worden en Nederland duurzamer te maken.

Onlangs is ABL Nederland gestart met een opleidingscentrum met een uitgebreid eMobility programma. Daarnaast beschikt ABL sinds kort over een showroom met Wallboxen en een trainingsruimte. Jacques geeft aan dat Facility Point Arnhem dé ideale plek is om dit realiseren, vanwege de aanvullende faciliteiten, zoals het restaurant. Benieuwd naar de producten van ABL? Neem dan zeker even de tijd om langs te gaan.

Vanaf begin oktober 2021 worden er vier ABL laadstations op de parkeerplaats aan de voorzijde van het gebouw geplaatst. Deze duurzame samenwerking tussen Facility Point Arnhem en ABL Nederland is gericht op een milieubewuste toekomst.

Wil je meer weten? Kijk dan op https://www.ablmobility.nl/nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.