Interviews

Netwerken met Kim Stein!

Netwerken met Kim Stein!

Het is een knotsgekke tijd, je zult maar in de evenementenbranche zitten! Het is januari 2020 als Kim het evenementenbureau Ondernemers in Bedrijf van Chanti Janssen overneemt. Kims ambitie is groot, er zijn 600 leden verdeeld over twaalf regio’s in Gelderland en Overijssel en er staat een hele reeks plannen en uitbreidingen op stapel. En dan is het maart 2020 en breekt de pleuris uit…. Als ondernemer viel Kim dus meteen met haar neus in de boter!

Kim was voorheen online marketeer. In teamverband en als zzp’er heeft ze zich in allerlei online marketingcampagnes en verschillende media bekwaamd. Ze vertelt dat het vaak onderschat wordt wat er komt kijken bij het opzetten van een effectieve online campagne. Je moet namelijk heel dicht tegen de kern van een bedrijf aan blijven en zaken als missie en visie komen er altijd aan te pas, wil je het goed doen tenminste. Het kwam steeds vaker voor dat ze zich eigenlijk meer een psycholoog voelde dan een marketeer. Ze bevond zich vaak in gesprek met de klant en onderwierp deze dan zo ongeveer aan een kruisverhoor met vragen als ‘waar doe je het voor?’ en ‘wat wil je bereiken?’. Zeker leuk en interessant om zo inhoudelijk met je opdrachtgevers bezig te zijn, maar dat was eigenlijk niet haar rol als online marketeer.

Toen liep ze vier jaar geleden Chanti tegen het lijf, die op zoek was naar een opvolger omdat zij weer wilde gaan studeren. Kijk, dat was interessant! Door eerdere opdrachtgevers werd ze regelmatig naar netwerkbijeenkomsten gestuurd en ze vond het leuk om er een wedstrijdje van te maken wie de meeste visitekaartjes kon scoren. Dat soort wedstrijdjes won ze dan ook glansrijk, al was dat niet helemaal de intentie van netwerken natuurlijk.

Sinds februari van dit jaar betrekt ze een kantoorruimte in Facility Point Arnhem. Ze had over de werkplekken bij Facility Point Arnhem gehoord via haar netwerk. Daarnaast is Jeroen ook lid van Ondernemers in Bedrijf. Dit businesscenter ligt praktisch bij haar om de hoek, dus binnen een paar minuten is ze op kantoor. In het coronatijdperk is het natuurlijk even goed opletten geblazen met de ruimte, maar in principe werkt ze daar met vijf andere collega’s die parttime hun krachten inzetten. Het concept draait om effectief en informeel netwerken. Per regio worden er acht tot tien netwerkbijeenkomsten per jaar georganiseerd, waar de leden en gasten ontvangen worden op locatie van een bestaand lid. Sinds deze maand (september) heeft ze er workshops aan toegevoegd. Het concept is daarmee, naast het onderhouden van relaties en uitbreiden van het netwerk, dus vanaf nu ook meer op het delen van kennis gericht.

Binnenkort vindt er een netwerkbijeenkomst plaats bij Facility Point Arnhem voor de leden van regio Arnhem van Ondernemers in Bedrijf. Het event vindt plaats op 14 oktober aanstaande. Ook de huurders van FPA zijn van harte welkom (wil je je dan wel even aanmelden via deze link?).

Daarnaast is Kim een samenwerking gestart met Jeroen. Vanaf heden verzorgen zij samen maandelijks workshops in Facility Point Arnhem. Ondernemers beschikken over zoveel kennis, het is zonde om daar niets mee te doen. De eerste workshop staat gepland voor 22 oktober aanstaande, genaamd ‘Hocus, pocus, focus’. De workshop wordt gegeven door Roeland Bridié. De huurders van Facility Point ontvangen een uitnodiging.

Voor meer informatie over Ondernemers in Bedrijf en voor het actuele programma kun je kijken op www.ondernemersinbedrijf.nl. Wil je als ondernemer een keer een event bijwonen? Kennismaken op een netwerkbijeenkomst kan kosteloos en vrijblijvend. Check de netwerkbijeenkomsten op de website en meld je aan als gast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.